Шар хулууны үрээ хаяад байгаа юм биш биз?

Шар хулууны үрээ хаяад байгаа юм биш биз?

Шар хулууны үрээ хаяад байгаа юм биш биз?

Шар хулууны үрийг ихэнх хүмүүс ашиглахгүйгээр хаячихдаг. 

 Гэтэл хулууны үр нь ашиг шимээр дүүрэн байдаг. Хулууны үрийг амталж идэж болох бөгөөд давс перец гэх мэт хүссэн амтаараа амталж төмөр тавцан дээр тарааж тавин цахилгаан зууханд 20 минут шаргал шаржигнуур болтол нь болгоод л болоо .  

ХУЛУУНЫ ҮРНИЙ АЧ ТУС  

Хулууны үр маш тэжээллэг, олон төрлийн амин дэмээр: манганы, магни, төмөр, зэс, триптофан, цайр, фосфороор баялаг. Мөн дээрх жагсаалтад ороогүй бусад олон эрдэс бодис, витамин агуулдаг. Триптофан нь сэтгэл санаагаар унахаас хамгаалдаг мөн түүнд тусалж дэм болдог ниацин болон серотонин -г (аз жаргалын мэдрэмжийг буй болгодог ) хүний биед үйлдвэрлэдэг байна.    

1、Ходоодны салстыг хамгаална  

Ходоодны салстыг хамгаалахаас гадна ходоодны шархыг анагаана. Ер нь ходоодны асуудалтай хүнд хэрэглэхэд маш тустай. Цөс ялгаруулалтыг дэмжинэ . Ингэснээр ходоод гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг сайжруулан хоол боловсруулах эрхтний үйл ажиллагааг дэмжинэ. 

2、Хор тайлна.     

Хулууны найрлагад байдаг витамин, пектин нь биеийн доторх бактери, хортой елементүүдийг хаман гадагшлуулах үүрэг гүйцэтгэснээр биеийг хоргүйжүүлнэ.    

3、 Хавдар үүсгэх шалтгааныг арилгана:    

 Хулууны найрлагад кератин ихээ агуулсан байдаг нь нүд, зүрхийг хамгаалахын зэрэгцээ хавдраас хамгаалах үүрэгтэй. Хулууны хальсанд ойр хэсгүүд маш тэжээллэг тиймээс хальсыг авахдаа маш нимгэн авч байх хэрэгтэй.    

4、 Цусан дахь сахрын хэмжээг бууруулна.  

5、 Биеэс шимэгч хорхойг гадагшлуулна.  

6、Сэтгэл гутрал дипрессыг эмчлэхэд өргөн хэрэглэдэг. Аз жаргалын гормон серотониныг хүний биед үйлдвэрлэнэ.  

7、Гүн унтуулахад түлхэц үзүүлнэ. Энэ нь мелатанин ялгарахад нөлөөлж бидний дархлааны системийг дэмжиж өгдөг гайхалтай хүнс юм. Өдөрт идэх хэмжээг 100гр-с хэтрүүлж болохгүй.