Махыг хэрхэн чанартай, удаан хадгалах вэ?
Махыг чанартай хадгалах нь махны шинэлэг байдлыг урт хугацаанд хадгалах, хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад чухал үүрэгтэй байдаг. Тэгвэл махыг хамгийн удаан хугацаанд чанартайгаар нь хадгалах арга бол агааргүйжүүлэн вакумжуулж, хөлдөөх арга юм.
Хөлдөөгчөө сонгоход жигд хөргөлттэй, хурдан хугацаанд хөлдөөдөг хөлдөөгч байх нь нэн чухал. Нэкст электрониксийн зүгээс Монголчуудын махаа бэлтгэн нөөцөлдөг, идэшний цаг ойртож буйтай холбогдуулан "Хөлдөөгчийн хямдралтай худалдаа"-гаа зарлалаа.
Нэкст электроникст борлуулагдаж буй хөлдөөгчүүд нь байгальд орчинд ээлтэй, цахилгаан зарцуулалт багатай А+ үзүүлэлттэй бөөөд мөн жигд түргэн хөлдөөх горимтой бүтээгдэхүүнүүд байдаг.