Гэрийн нөхцөлд “Гахайн махан зайдас” хийж сурцгаая

Гэрийн нөхцөлд “Гахайн махан зайдас” хийж сурцгаая

Гэрийн нөхцөлд “Гахайн махан зайдас” хийж сурцгаая

Хүүхдүүд гэлтгүй томчууд маань ч хиам, зайдсанд эрхгүй дуртай байдаг. Тэгвэл өнөөдрийн нийтлэлээрээ элдэв химийн бодис, хугацаа уртасгагчгүй, эрүүл амттай зайдсыг гэрийн нөхцөлд хийх зааврыг хүргэж байна.  

Орц 

  • Гахайн мах 1,3 кг 
  • Цагаан талхны үйрмэг 100 гр 
  • Давс 25 гр 
  • Хар перц 13 гр 
  • Нунтаг саримс 10 гр 
  • Нунтаг гич 10 гр 
  • Орегано 3 гр 
  • Монгол гоньд 3 гр 
  • Улаан перц 2 гр 
  • Хүйтэн ус 250 гр 
  • Гахайн өлөн гэдэс 

Заавар 

  • Гахайн махаа машиндаад талхны үйрмэг, хүйтэн ус болон бусад амтлагчуудаа хийж сайтар хольж хутгана. 
  • Амталсан махаа гахайн өлөн гэдсэндээ чихээд, өөрийн хүссэн хэмжээгээр тасалж мушгиж өгнө. 
  • Бэлэн болсон зайдсаа хөргөгчинд эсвэл сэрүүн газар өлгөж хонуулна. 

Шарах шүүгээнд 200 градуст нийт 30мин шарж болгоно. (15мин дараа зайдсаа эргүүлээрэй) Хөлдөөсөн тохиолдолд бүрэн гэсгээсний дараа шарах шүүгээндээ хийнэ шүү.