Гэрийн нөхцөлд “Гахайн махан зайдас” хийж сурцгаая
Хүүхдүүд гэлтгүй томчууд маань ч хиам, зайдсанд эрхгүй дуртай байдаг. Тэгвэл өнөөдрийн нийтлэлээрээ элдэв химийн бодис, хугацаа уртасгагчгүй, эрүүл амттай зайдсыг гэрийн нөхцөлд хийх зааврыг хүргэж байна.
Орц:
- Гахайн мах 1,3 кг
- Цагаан талхны үйрмэг 100 гр
- Давс 25 гр
- Хар перц 13 гр
- Нунтаг саримс 10 гр
- Нунтаг гич 10 гр
- Орегано 3 гр
- Монгол гоньд 3 гр
- Улаан перц 2 гр
- Хүйтэн ус 250 гр
- Гахайн өлөн гэдэс
Заавар:
- Гахайн махаа машиндаад талхны үйрмэг, хүйтэн ус болон бусад амтлагчуудаа хийж сайтар хольж хутгана.
- Амталсан махаа гахайн өлөн гэдсэндээ чихээд, өөрийн хүссэн хэмжээгээр тасалж мушгиж өгнө.
- Бэлэн болсон зайдсаа хөргөгчинд эсвэл сэрүүн газар өлгөж хонуулна.
Шарах шүүгээнд 200 градуст нийт 30мин шарж болгоно. (15мин дараа зайдсаа эргүүлээрэй) Хөлдөөсөн тохиолдолд бүрэн гэсгээсний дараа шарах шүүгээндээ хийнэ шүү.